Youless

Laatst kwam ik een leuk hebbedingetje tegen op het internet: de Youless. Youless is een apparaat waarmee je je stroomverbruik kunt monitoren. De Youless monteer je op je stroommeter, waarna hij het stroomgebruik gaat bijhouden. Ik vind het bewust zijn van je stroomverbruik belangrijk, dus had er maar eentje aangeschaft en gemonteerd in de meterkast. Dat laatste was nog lastig: de Youless maakt gebruik van een netwerkaansluiting en deze heb ik niet in de meterkast. Gelukkig had ik nog een Wireless Nano Router liggen, waardoor ik geen kabel naar de meterkast meer nodig had en waardoor de installatie daarna in de kortste keren was geslaagd.

2015-05-13 22.45.15

Na het fysiek aansluiten, moest de Youless nog ingesteld worden. De Youless leek in het begin problemen te hebben met het tellen van de pulsen. Dit bleek te maken te hebben met dat het contrast met de schijf en de zwarte streep niet voldoende was. Gelukkig was dit na wat tweaken snel opgelost.

Toen het tellen van de pulsen werkte, kon ik de Youless koppelen met Bidgely: een programma voor het bijhouden van de gegevens. Het koppelen ging heel gemakkelijk via de Youless webinterface. Het stroomverbruik wordt nu keurig gemonitord.

bidgely

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie